CSU Asesoft Ploiești

Clubul CSU Asesoft a fost infiintat in anul 1998. Fondatorii sunt mari iubitori de baschet si au dorit ca prin aparitia acestei echipe sa revolutioneze baschetul romanesc. In primii ani, evolutia a fost constanta, primul obiectiv constand in familiarizarea cu situatia acestui sport la noi in tara. Dupa indeplinirea acestui obiectiv, CSU Asesoft reuseste in anul 2002, dupa prezenta la turneul de calificare pentru divizia A desfasurat la Brasov, sa-si faca aparitia pe prima scena a baschetului din Romania.

Desfasurand o campanie de achizitii importante, clubul a reusit ca inca de la prima participare sa-si impuna respectul echipelor cu traditie in campionat. Rabdarea si perseverenta de care au dat dovada componentii pe parcursul sezonului competitional 2002 – 2003 a fost recompensata cu un meritoriu loc 4 in clasamentul final.

O data cu obtinerea acestei performante s-a luat decizia construirii unui club profesionist din toate punctele de vedere, avand ca scop impunerea baschetului ploiestean atat pe plan national, cat si pe plan extern.

– Campioana Romaniei 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012

– Castigatoarea Cupei Romaniei 2004-2009

– Castigatoarea Fiba Europe Cup 2005

Istoricul Baschetul Ploiestean
 

Pasiunea pentru acest sport a facut din orasul Ploiesti unul cunoscut si respectat in lumea baschetului autohton. Ani de-a randul, aceasta comunitate a scos la iveala talente ce s-au materializat prin jucatori sau antrenori ai celor mai puternice cluburi din tara.

Epoca baschetului ploiestean modern a inceput o data cu participarea, pentru prima data istoria sa, in prima liga nationala, prin promovarea echipei CSU BRD Ploiesti, in anul 1994. Sustinuta de mari iubitori ai acestui sport, echipa a reusit „repatrierea”jucatorilor ploiesteni ce evoluau la alte echipe in prima divizie. Primii doi ani de zile au reprezentat o continua lupta pentru supravietuire in prima liga, jocurile din play-out fiind cu greu castigate.
In campionatul 1996 – 1997 conducatorii clubului au intarit echipa prin aducerea la Ploiesti a inca doi jucatori de lot national, si astfel primul an fara griji de retrogradare s-a sfarsit. Participarea in campionatul 1997 – 1998 a fost cea mai buna, cu cateva etape inaintea finalului sezonului regulat CSU BRD fiind clasata pe primul loc. Promovarea antrenorului de atunci la nivel de Ministru Secretar de Stat in Ministerul Sportului si-a pus amprenta pe evolutia ulterioara a echipei, aceasta nereusind sa-si regaseasca cadenta si sfarsind pe un nemeritat loc 8.
Sezonul 1998 – 1999 a reprezentat ultima suflare pentru aceasta echipa inimoasa, ce nu a reusit in ciuda imenselor eforturi depuse sa ramana in careul de asi.

Dupa un an de zile de uitare, baschetul ploiestean si-a regasit sustinerea si si-a incantat spectatorii prin evolutiile jucatorilor echipei Vega Soced Ploiesti, noua reprezentanta pe prima scena. Calificarea in finala campionatului a renascut sperantele „ploiestenilor” in incercarea de a avea o echipa cu potential de reprezentare la nivel international. In cel de-al doilea sezon, 2001 – 2002, Vega Soced a reusit sa ajunga pana in finala mica, pe care a reusit si sa o castige. Din motive logistice clubul s-a mutat la Bucuresti si si-a schimbat denumirea in Rompetrol.

Acesta este momentul aparitiei pe prima scena a echipei CSU Asesoft Ploiesti.
Conducerea tanara, dar nu inocenta, CSU a simtit ca trebuie sa – si atraga publicul spectator de partea sa si totodata sa incerce dezvoltarea fenomenului baschetbalistic pe plan local. Inca din primul an se reuseste disputarea finalei mici, fapt ce avea sa prefateze evolutia ulterioara a echipei.
Cu o campanie fulminanta de achizitii, CSU integreaza in randurile sale 7 jucatori de lot national incercand realizarea unui vis, si anume castigarea in cel de-al doilea an de prezenta in divizia A atat Cupa Romaniei cat si Campionatul. Dupa un inceput de parcurs in care jucatorii nu s-au exprimat la adevarata lor valoare, CSU reuseste adjudecarea primului trofeu pus in joc, si anume Cupa. Simtindu-se nevoia unei schimbari CSU Asesoft „incorporeaza” inca doi jucatori de nationala, schimband totodata si antrenorul. Miscarea se dovedeste de bun augur, CSU Asesoft reusind la finele campionatului aducerea titlului de campion in premiera orasului Ploiesti.

 

ALTE DETALII DESPRE CSU ASESOFT PLOIESTI AICI :

http://www.csuasesoft.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s